Cv-ketel vervangen?

Is uw cv-ketel aan vervanging toe? Het vervangen van je cv-ketel is een belangrijke stap om te zorgen voor een efficiëntere en betrouwbaardere verwarming in uw huis. Gezien de ontwikkelingen in de energiemarkt en de komst van nieuwe verwarmingssystemen zoals zonneboilers, warmte terugwin (WTW) installaties en warmtepompen, is het verstandig om een weloverwogen keuze te maken.

Contact

Cv-ketel onderhoud

Gaat u voor een kwalitatief hoogwaardige cv-ketel? Of spreekt een energie- & waterbesparende combiketel en/of warmtepomp u meer aan? Laat het ons weten.

Waar u ook voor gaat, samen met Oosterhoff Poolen kiest u voor de beste verwarmingsoplossing. En het onderhoud van uw cv-ketel of ventilatiesysteem? Laat dat maar aan ons over. Zo heeft u er geen omkijken meer naar. Lekker makkelijk toch?

Contact

Nieuwe regelgeving

Vanaf 2026 wordt de hybride warmtepomp de standaardmethode voor het verwarmen van woningen, zoals aangekondigd door het kabinet. Het is dan niet langer toegestaan om een oude cv-ketel te vervangen door een nieuwe. Bij het vervangen van de oude cv-ketel wordt het verplicht om een hybride warmtepomp aan te schaffen. Een hybride warmtepomp bestaat uit zowel een cv-ketel als een warmtepomp, wat neerkomt op twee afzonderlijke apparaten. Dit betekent dat vanaf 2026, bij het vervangen van de cv-ketel, zowel een nieuwe cv-ketel als een hybride warmtepomp aangeschaft moeten worden. Er is echter een uitzondering: indien u reeds in het bezit bent van een hybride warmtepomp, hoeft u alleen een nieuwe cv-ketel aan te schaffen.

Advies nodig?

Wilt u uw cv-ketel onderhouden of vervangen? Onze installateurs zijn gespecialiseerd in hun vak en lossen uw problemen snel op. Heeft u liever advies nodig omtrent de nieuwe regelgeving die vanaf 2026 geldt? Twijfel dan niet om contact met ons op te nemen. Wij denken graag met u mee. 

Contact