Duurzame
energie

Uit de lucht of bodem

Een warmtepomp verwarmt uw huis zonder gas. Met een all-electric variant kunt u uw woning zelfs 100% gasvrij verwarmen én van warm water voorzien. Naast de volledig elektrische warmtepomp, kunt u ook voor een hybride systeem kiezen. Bij een hybride warmtepomp combineert u de warmtepomp met uw bestaande HR-combiketel. Uw [cv-ketel] springt alleen bij als dat nodig is, daarmee vermindert u uw gasverbruik tot zo’n 80%.

Veelgebruikte warmtepompen zijn:
• Hybride warmtepomp
• Lucht-water warmtepomp
• Aardwarmtepomp

Contact

Voordelen
warmtepomp

Klaar voor de toekomst

De belangrijkste voordelen om voor een warmtepomp te kiezen zijn: de forse energiebesparing en de vermindering van CO2-uitstoot. Het is een onderhoudsarme verwarmingsinstallatie, met een veelal gunstiger energielabel. Er kleven – afhankelijk van het type warmtepomp wat u kiest – ook wat nadelen aan. Zo neemt een warmtepomp bijvoorbeeld meer ruimte in beslag dan de traditionele cv-installatie, is-ie duurder in aanschaf en past niet elk systeem zomaar bij elke situatie.

Een warmtepomp werkt trouwens het beste als uw woning goed geïsoleerd is. Wilt u weten welk type warmtepomp het beste bij u en uw situatie past? Wat de investering en terugverdientijd is? Welk vermogen u nodig heeft? Oosterhoff Poolen rekent het graag voor u uit.

Contact